Steam voegt ondersteuning voor Xbox Series X en Elite controller toe

  Op PC ben je al lange tijd niet meer overgeleverd aan een muis en toetsenbord. Een controller aansluiten is kinderspel. Steam voegt nu bovendien ondersteuning toe, zodat je de volledige ervaring van de Xbox Series X en Elite controller kan beleven op PC.

  Microsoft

  Microsoft is natuurlijk niet alleen eigenaar van het Xbox-platform, maar ook van besturingssysteem Windows. Het is dan ook niet zo vreemd dat de techgigant heeft gezorgd voor een makkelijke verbinding met Xbox controllers op PC. Zo is het simpelweg een kwestie van de USB-kabel van de controller in je PC te stoppen, op de achtergrond wordt vervolgens snel een driver geïnstalleerd en je kan er meteen mee aan de slag.

  Dat betekent alleen niet dat alle functies van de controller gelijk werken met alle applicaties, ontwikkelaars moeten daar zelf nog ondersteuning voor toevoegen. Dat laatste doet Steam nu voor vier verschillende Xbox controllers, waaronder die van de Xbox Series X en de Elite controller. Zo kan je binnenkort de Share-knop op de Xbox Series X binden naar een andere functie en heb je de mogelijkheid om de paddles van de Elite controller te gebruiken. De veranderingen zijn momenteel nog niet op de publieke versie van Steam aanwezig, maar zijn gisteren geïntroduceerd op de beta-versie van Steam om alles te testen.

  Ook ondersteuning voor DualSense controller

  De update van Steam heeft overigens niet alleen invloed op Xbox controllers. De gloednieuwe DualSense controller van Sony krijgt er namelijk ook een extra optie bij. Zo is er na de update een drop-down menu, waarbij je kan kiezen wat er met de LED-verlichting gebeurt. Daarbij heb je de keuze tussen de LED helemaal uitschakelen, altijd aan laten staan of van kleur laten veranderen wanneer er meerdere DualSense-controllers zijn verbonden - zodat je precies weet welke controller van welke speler is. Standaard ondersteuning voor de DualSense controller is al begin december toegevoegd aan Steam.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.