Steam verbreekt twee indrukwekkende records in één weekend

News
maandag, 09 januari 2023 om 20:00
steamf1662720330
Het is geen geheim dat Steam zich populair is onder PC-spelers, maar afgelopen weekend is dat nog eens extra duidelijk geworden. Het platform heeft namelijk twee records tegelijkertijd verbroken!
Het is een lastige opgave om een gaming PC te vinden, zonder dat daar Steam op is geïnstalleerd. Het platform is namelijk synoniem geworden met gamen op PC, ondanks dat Epic Games hard haar best doet om te concurreren met de storefront van Valve. Maar afgelopen weekend is duidelijk geworden dat Steam populairder dan ooit is.
Er waren namelijk meer spelers tegelijkertijd ingelogd dan ooit. Volgens SteamDB stond de teller op maar liefst 33.078.963 concurrent players, waarbij het vorige record van 31 miljoen is verbroken. Dat niet alleen, Steam heeft ook voor de eerste keer de mijlpaal van 10 miljoen concurrent players die een game aan het spelen waren verbroken!
Met name sinds het begin van de coronapandemie ziet Valve een grote stijging van het aantal spelers. Sinds begin maart 2020 worden de records namelijk verbroken. Destijds ging het nog om 20 miljoen concurrent players, maar dat aantal is in slechts een paar jaar dus al enorm sterk gestegen.

Oude bekende steelt de show

De games die grotendeels verantwoordelijk zijn geweest voor zoveel spelers, zijn twee oude bekenden van Valve zelf. Namelijk Counter-Strike Global Offensive op nummer één en DOTA 2 op nummer twee. Op nummer drie staat een vrij nieuwe game, namelijk Goose Goose Duck, een gratis game die sterk lijkt op Among Us.

Populair Nieuws