Geplande Avatar-sequels volgen pas na grote succes

News
maandag, 09 januari 2023 om 19:30
avatar el sentido del agua estreno disney plusf1671117779
James Cameron heeft besproken of er Avatar-sequels zullen plaatsvinden en hij heeft er alle vertrouwen in dat de franchise het enorme kassucces van The Way of Water zal blijven volgen. De regisseur plant in totaal vijf Avatar-films, waarvan de laatste film in 2028 wordt verwacht.
“De film is nu al zo populair dat het alleen nog maar records zak breken in de toekomst, dus het ziet ernaar uit dat ik hier niet onder uit kan komen. Ik zal de andere sequels moeten doen”, onthulde Cameron op Who’s Talking aan Chris Wallace.
“Ik weet wat ik de komende zes of zeven jaar ga doen”, vervolgde hij. “Het punt is dat het goed komt met ons. Ik weet zeker dat we binnenkort een gesprek zullen hebben met de topmensen van Disney over het toekomstige plan van Avatar 3, dat al in de maak is. We hebben de hele film al vastgelegd en gefotografeerd, dus we zitten in de uitgebreide postproductie om al die CG-magie te doen. En Avatar 4 en 5 zijn beide geschreven. We hebben zelfs een aantal beelden van deel 4. We zijn een franchise begonnen bij dit punt. We zijn begonnen aan een verhaal dat zich nu over meerdere films kan afspelen.”
Geruchten gaan rond dat het derde deel zal gaan over de vuur-Na’vi, nadat we nu alles weten over de bos-N’,vi en water-na’vi. Ook is gezegd dat het laatste deel zal plaatsvinden op planeet aarde.
The Way of Water is nu de zevende best scorende film aller tijden en heeft Top Gun: Maverick verslagen om de grootste film van 2022 te worden, minder dan een maand na release. Het is daarom ook geen verassing dat de franchise op volle kracht vooruit gaat.