Epic Games geeft nu gratis een geliefde cult classic weg

News
donderdag, 05 januari 2023 om 17:00
epic games store logof1652972108
Hopelijk heb je je astronauten-brevet gehaald, want je kan weer een gratis game scoren bij Epic Games. De webwinkel geeft deze keer een geliefde cult classic weg en een standalone uitbreiding op een zeer tactische game!
Het is weer donderdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe gratis game. Ook na de grote Holiday Sale blijft Epic Games namelijk kosteloos titels uitdelen. Deze week kan je zelfs twee games aan je collectie toevoegen, mits je er snel genoeg bij bent.

Kerbal Space Program

De eerste game die Epic Games gratis weggeeft is Kerbal Space Program. In deze cult classic krijg je de leiding over het ruimteprogramma van de Kerbals, een koddig alien ras. Het is aan jouw de taak om met de materialen die je tot je beschikking hebt een raket te bouwen en naar de ruimte te schieten - of niet. De physics in de game zijn gebaseerd op realistische aerodynamica, dus je weet meteen of je je kan aanmelden bij NASA of niet.

Shadow Tactics

De andere gratis game die je aan je collectie kan toevoegen is Shadow Tactics - Aiko's Choice. De titel is een standalone uitbreiding op Shadow Tactics: Blades of the Shogun. Qua gameplay lijkt Shadow Tactics op strategische games van weleer, zoals de Commandos reeks. Dat betekent dat je zwaar in de minderheid bent en dat falen altijd op de loer ligt. Het is aan jouw tactische brein om ervoor te zorgen dat je succesvol je doel bereikt, maar dat is dus zeker geen makkelijke taak!

Gratis games in de Epic Games Store

Fans van gratis games zonder abonnement zijn goed af bij Epic Games. Epic geeft al tijden wekelijks gratis games weg en daar hoef je niets voor te doen. In tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice zijn de games echt helemaal gratis en blijven ze zonder enige abonnementsvorm van jou.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.