Steam kijkt nu ook af van Spotify Wrapped

News
dinsdag, 27 december 2022 om 15:30
steamf1662720330
Er is een duidelijke nieuwe trend te zien dit jaar. Na onder andere Sony met de PlayStation Wrap Up, kijkt Steam nu ook af van Spotify Wrapped voor een handig jaaroverzicht.
Met het einde van het jaar in zicht, komt altijd het moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat hebben we allemaal gedaan en wat waren de hoogte- en dieptepunten. Verschillende platformen maken dat een stukje makkelijker, door een handig jaaroverzicht aan te bieden. De bekendste is natuurlijk Spotify Wrapped, dat al jaren abonnees op de hoogte stelt van hun meest beluisterde nummers, artiesten en genres.
Steam heeft inspiratie opgedaan bij de streamingdienst. Je kan op het platform nu namelijk gebruikmaken van Steam Replay. Dat heeft de storefront van Valve bekendgemaakt via een video.

Wat laat Steam Replay allemaal zien?

Via Steam Replay kan je zien welke games je het meeste hebt gespeeld in 2022, hoeveel uur je erin hebt gestoken, hoe vaak je een titel hebt opgestart, hoeveel achievements je hebt vrijgespeeld en wat je favoriete manier is om je spelen. Kies je bijvoorbeeld liever voor een muis en toetsenbord of ga je aan de slag met een controller.
Met Steam Replay kan je daarnaast ook kijken hoe jouw activiteiten verschillen met de community. Zo kan je onder andere zien wat het gemiddelde aantal achievements is dat spelers hebben behaald en de langste streak van een game.
Wil je liever niet dat mensen kunnen zien hoeveel uur je aan games hebt besteedt dit jaar, dan kan je je Steam Replay ook op private zetten in plaats van public.

Populair Nieuws