Liever gamen op Steam Deck of de Nintendo Switch?

Article
vrijdag, 13 januari 2023 om 17:00
steam deck fullf1653307841
Je kan op allebei prachtig gamen: de Steam Deck en de Nintendo Switch. Maar waar gamen we eigenlijk liever op? Luuc en Ralph hebben beide apparaten in bezit en geven hun ongezouten mening.

Ralph

Als je op zoek bent naar een console om onderweg en thuis je games op te spelen, dan zijn er geen betere opties dan de Nintendo Switch en de Steam Deck. Allebei kan je in een rugtas meenemen of aansluiten zodat je je games op een TV of monitor kan spelen, mits je een dock hebt voor je Steam Deck. Let er alleen wel bij op dat de Steam Deck beduidend groter is dan de Nintendo Switch. Waar de console van Nintendo vrijwel geen ruimte inneemt, zal je voor de Steam Deck toch wel even wat plek moeten reserveren in je tas.
De keuze tussen een Switch of Steam Deck zal alleen voornamelijk afhangen van je voorkeur in games. Met een Nintendo console heb je natuurlijk toegang tot een enorme lijst aan geliefde game-franchises die je nergens anders op kan spelen, van alles games met Mario erin tot aan The Legend of Zelda. Met de Steam Deck heb je misschien geen toegang tot Nintendo games, maar juist wel weer een bizarre hoeveelheid aan PC games. En die lijst groeit elke dag, met steeds meer titels die Steam Deck Compatible worden gemaakt. Zo kan ik enorm genieten van een potje Deep Rock Galactic in de trein. Of je keuze dus valt op de Nintendo Switch of de Steam Deck, dan zal afhankelijk zijn van je smaak in games. In elk geval haal je met beide apparaten een geweldige machine in huis!

Luuc

Ik ben enorm fan van de Switch, maar ben de laatste maanden toch meer fan geworden van de Steam Deck. De Switch gebruik ik vaak alleen nog voor de grote, exclusieve games van Nintendo, terwijl mijn Steam Deck nu de standaardkeuze is wanneer ik indies wil spelen, of verder wil met AAA-games die ik ook op PC kan spelen. Het feit dat vrijwel alle Steam-functies handig werken op de handheld, want voor iemand die geniet van het verzamelen van achievements is het nog steeds een schande dat de Switch dit niet heeft.

Populair Nieuws