Steam op weg naar heel opvallend platform

News
dinsdag, 19 juli 2022 om 12:30
steamf1662720330
Gamen onderweg is een populaire optie, zoals is te zien aan het succes van de Switch en Steam Deck. Steam is natuurlijk al langer mee te nemen op bijvoorbeeld een laptop en het lijkt erop dat er nog een mobiele optie bij komt voor de PC launcher. Hij kan namelijk al vanaf volgende maand beschikbaar zijn in Tesla-auto’s.
De computer aan boord van een Tesla is niet niks. De auto’s maken bijvoorbeeld gebruik van dezelfde GPU als de PS5. Het is dan ook niet zo heel verbazingwekkend dat je ook kunt gamen in een Tesla.
Eerder werd Cuphead bijvoorbeeld al beschikbaar voor in de Tesla, maar dat wordt flink uitgebreid. Tesla-CEO Elon Musk laat via Twitter weten dat er goede vooruitgang wordt geboekt op het gebied van Steam-integratie. Naar verwachting kan er volgend maand al een demo zijn.
Musk heeft in het verleden al aangegeven verschillende games naar Tesla te willen brengen, zoals Cyberpunk 2077 en The Witcher 3. Steam-integratie is een snelle manier om dat te doen. Bovendien komen er ruim 50.000 andere games mee die je in de auto kunt spelen (uiteraard niet onder het rijden).

Steam Deck wordt ook beter beschikbaar

Steam in je Tesla is leuk, maar als je niet rijdt of zonder auto op stap gaat heb je misschien iets meer aan een Steam Deck. Deze zijn niet al te makkelijk verkrijgbaar, maar gelukkig werkt Valve wel aan een oplossing. Het bedrijf liet onlangs weten dat het twee keer zoveel Steam Decks gaat versturen.

Populair Nieuws