Valve waarschuwt voor openen Steam Deck

News
donderdag, 07 oktober 2021 om 13:00
steam deck valve close upf1628604674
Er is een video naar buiten gebracht door Valve. In de video wordt een Steam Deck geopend. De video is duidelijk niet bedoeld als voorbeeld om dit zelf na te doen. Er wordt namelijk vaak herhaald dat dit erg gevaarlijk is.
Valve heeft een video naar buiten gebracht waarin een Steam Deck uit elkaar wordt gehaald. Dit doet het bedrijf om te laten zien wat er binnen in het apparaat zit. Dit is niet de enige reden. Een hoop mensen willen zelf de Steam Deck openen om onderdelen te vervangen of om gewoon te kijken wat er allemaal in zit.
In de video wordt dit sterk afgeraden. De Steam Deck is namelijk erg complex en een fout kan ervoor zorgen dat het hele apparaat niet meer werkt. De garantie vervalt zodra je zelf wat aan een apparaat aanpast, dus dan ben je de Steam Deck echt kwijt. Ook is het zo dat dit gevaarlijk is, want de batterij kan ontploffen. Dus dan zet je ook nog eens je leven op het spel.

Wat is er dan wel te zien in de video?

In de video wordt wel uitgelegd wat je nodig hebt om een Steam Deck op een goede manier open te maken. Er worden twee voorbeelden gegeven van iets wat vervangen kan worden. Namelijk de thumb sticks en de batterij.
De maker van de video zegt wel aan het einde dat als je de stappen hebt gevolgd van de video dat je dan je Steam Deck niet geopend hebt. Dit zegt hij om duidelijk te maken dat de video niet bedoeld is als handleiding om dit zelf te gaan doen.

Populair Nieuws