Steam Deck kan Switch nog meer achterna gaan

News
woensdag, 04 januari 2023 om 12:30
steam deck leftf1657875925
Bij de onthulling van de Steam Deck slaagde vrijwel niemand erin om het apparaat te omschrijven zonder de Switch erbij te halen. Bijna een jaar na lancering is de vergelijking nog steeds populair. Het lijkt nu bovendien dat een nieuwe Steam Deck de Switch verder achterna gaat door misschien een OLED scherm te introduceren.
De Steam Deck is al in drie varianten verkrijgbaar, maar Valve heeft al eerder aangegeven dat er interesse is om nieuwe modellen te maken. De vraag is alleen wat een nieuwe Steam Deck zoal gaat doen. Een nieuwe ontwikkeling lijkt van een OLED scherm een interessante optie te maken.
Dat is niet omdat Valve zelf iets gezegd heeft over een Steam Deck met OLED-scherm, maar omdat er een doorbraak is geweest voor Steam-games op Linux. De onafhankelijke ontwikkelaar Josh Ashton, die ook werk doet voor Valve, is erin geslaagd om HDR te laten werken in games op een Linux-computer. Het besturingssysteem van de Steam Deck is ook gebaseerd op Linux, dus na verloop van tijd zou HDR in theorie ook mogelijk moeten zijn op Steam Deck.
Om goed te profiteren van HDR heb je alleen wel een scherm nodig dat in staat is tot vrij hoge helderheid. Daar zou een OLED-scherm bijzonder geschikt voor zijn. Mocht er ooit een OLED Steam Deck komen, dan zou HDR bovendien een goede manier zijn om klanten over de streep te trekken.

Gaat Valve een OLED Steam Deck maken?

Er is momenteel niemand van Valve die het officieel heeft gehad over een OLED Steam Deck. Maar het bedrijf heeft wel eerder aangegeven dat nieuwe modellen van de handheld waarschijnlijk eerder aan het scherm en de batterij zullen sleutelen dan aan andere hardware. OLED schermen geven ook zonder HDR een mooier beeld, dus Valve zou het zeker kunnen overwegen als optie voor een nieuwe Steam Deck.