Paramount aangeklaagd door acteurs vanwege naaktscene

News
woensdag, 04 januari 2023 om 13:00
romeo and julietf1672826530
De film Romeo and Juliet is ondertussen al 55 jaar oud, maar een naaktscène in de film krijgt nu toch een staartje. Paramount Pictures wordt namelijk aangeklaagd door de acteurs die Romeo en Juliet spelen.
Het verhaal van Romeo en Juliet is natuurlijk het klassieke, maar tragische verhaal over de liefde. In 1968 werd het verhaal van Shakespeare weer naar het witte doek gebracht, met veel succes. De adaptatie wist maar liefst vier Oscars in de wacht te slepen. Eén scène in de film is alleen wel controversieel.
De film bevat namelijk een seksscène tussen Romeo (Leonard Whiting) en Juliet (Olivia Hussey). Op zich is dat niet zo vreemd, waar het niet dat Whiting op dat moment 16 was en Hussey 15. In de scene zijn de borsten de actrice te zien en de billen van Whiting.
Regisseur Franco Zeffirelli, die inmiddels is overleden,i had de acteurs beloofd dat ze huidkleurig ondergoed konden dragen tijdens de scène, maar een paar dagen voor de opnames werd de druk ineens toch opgevoerd om wel helemaal uit de kleren te gaan. Zeffirelli beloofde toen om de camera’s zo neer te zetten, dat er geen naaktbeelden te zien zouden zijn.

Seksueel uitgebuit door Paramount

Hussey en Whiting hebben nu toch besloten om na al die jaren een aanklacht in te dienen tegen Paramount Pictures, de uitgever van de film. De acteurs stellen dat ze seksueel zijn uitgebuit, dat er zonder hun medeweten naakte beelden zijn verspreid van adolescente kinderen en dat ze zijn voorgelogen. Dat meldt Variety.
Volgens Tony Marinozzi, de zakenmanager van beide acteurs, is hun vertrouwen in de regisseur misbruikt. Destijds hadden ze ook geen opties om een klacht in te dienen als 16-jarige acteurs. De aanklacht stelt dat Hussey en Whiting ‘geestelijke angst en emotioneel leed’ hebben opgelopen door de film en dat ze ook veel rollen zijn misgelopen. Er wordt uitgegaan van een schadevergoeding van meer dan 500 miljoen dollar.

Populair Nieuws