Starfield bevat eerbetoon aan overleden fan

News
vrijdag, 01 september 2023 om 12:30
starfield gameplayf1655059377
De ontwikkeling van games duur vaak helaas lang en het wordt alleen maar langer. Dat betekent ook dat sommige fans jaren kunnen uitkijken naar iets dat ze uiteindelijk nooit kunnen spelen. Dat overkwam een Starfield-fan, die nu is vereeuwigd in de game.
De aankondiging van Starfield was alweer vijf jaar geleden. In dat tijdsbestek kan er veel gebeuren en dat is niet altijd positief. Voor Alex Hay, die erg uitkeek naar Starfield waren de vijf jaar net te lang.
Eerder dit jaar, toen de nieuwe releasedatum van Starfield bekend werd gemaakt, deelde Hay op Reddit dat hij de game niet zou kunnen spelen. Hij had kanker en was uitbehandeld. Door het uitstel van de game leek het hem onwaarschijnlijk dat hij nog zou leven tegen de tijd dat Strafield uit zou komen. Hij vroeg zijn mede-fans om namens hem van de game te genieten
Aanvankelijk probeerden andere fans een campagne op te zetten om te zorgen dat Hay een vroege build van de game mocht spelen, maar Hay kwam kort nadat zijn post werd opgemerkt te overlijden. Het verhaal heeft wel de oren van Bethesda bereikt en spelers kunnen nu een eerbetoon aan Hay vinden in de game. Er is een notitie te vinden waarin is te lezen dat Hay “altijd bij je is in het starfield”.

Waar is het eerbetoon aan Alex Hay in Starfield?

Wie dit bericht zelf wil vinden, moet naar in de game naar The Eye gaan, laat een Reddit-gebruiker die de notitie ontdekte weten. Je vindt het rechts van je wanneer je binnenkomt. Dat zal voor wie net begonnen is aan de game misschien niet meteen de exacte locatie ophelderen, maar het klinkt alsof je het bericht vrij makkelijk kunt vinden.

Populair Nieuws