Bekijk The Nun 2 in stijl tijdens Kinepolis Horror Night!

Article
vrijdag, 01 september 2023 om 13:00
the nun ii st 4 jpg sd high 2023 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros picturesf1693211878
Voor je het weet is het weer oktober en dus Halloween, maar wie al wilt griezelen hoeft niet zo lang te wachten. Op 8 september kun je namelijk naar de Horror Night in Kinepolis om in stijl The Nun 2 te zien.

Kinepolis omgetoverd tot spookhuis

Om in de juiste stemming te komen wordt de bioscoop tijdens Horror Night net als bij voorgaande Horror Nights in horrorthema aangekleed. Kinepolis wordt als het ware omgetoverd tot een spookhuis waarbij de bioscoop waarschuwt voor ‘ongecontroleerd schreeuwen, extreme zweethanden, kippenvel en een adrenaline rush’. Om de Horror Night te bezoeken moet je ouder dan 16 en natuurlijk geen angsthaas zijn.
In Utrecht Jaarbeurs, Leidschendam, Hoofddorp en Almere wordt het helemaal griezelen, want Kinepolis heeft daar ook nog eens scare actors toegevoegd aan de beleving om je helemaal de stuipen op het lijf te jagen. Als je bijgekomen bent van de schrik, mag je uiteraard ook met deze griezelige acteurs op de foto.

Test je horrorkennis

Ben jij een wandelende encyclopedie wat betreft horrorfilms, dan kun je je voorafgaand aan de film bewijzen. Kinepolis verzorgt namelijk een spannend voorprogramma, met onder andere een horrorquiz. Aangezien de horror night plaatsvindt op 8 september heb je nog even de tijd om je geheugen op te frissen of films opnieuw te kijken.

Waar gaat The Nun 2 over?

The Nun 2 speelt zich af in Frankrijk in 1956, vier jaar na het einde van de eerste film uit 2018. Zuster Irene komt wederom oog in oog te staan met de demonische non Valak, dit keer op een kostschool. Taissa Farmiga (Irene), Jonas Bloquet (Frenchie) en Bonnie Aarons (de non) keren terug in dit vervolg. Ook Storm Reid (Euphoria, The Last of Us) en Anna Popplewell (Narnia, Reign) zijn te zien.
The Nun-films zijn onderdeel van de populaire The Conjuring Universe-franchise, dat begon met The Conjuring in 2013. Ondertussen zijn er negen films, waaronder de The Conjuring-trilogie. De films spelen zich af tussen 1952 en 1981, te beginnen met The Nun in 1952. In de tien jaar sinds The Conjuring is de franchise uitgegroeid tot de meest winstgevende horrorfranchise tot nu toe.

Hoe zat het ook alweer met The Nun?

In de eerste The Nun-film maakten we voor het eerst kennis met zuster Irene en de demonische non. Irene werd samen met vader Burke door het Vaticaan naar Roemenië gestuurd om de dood van een jonge non te onderzoeken. Al snel komen ze erachter dat de demon Valak hierachter zit, die de vorm van een non heeft aangenomen.

Horror Night door heel Nederland

Om Horror Night een beetje toegankelijk te maken, wordt de griezelavond door heel Nederland georganiseerd. In vijftien verschillende Kinepolis bioscopen kun je The Nun 2 zien: Almere, Breda, Den Bosch, Den Helder, Dordrecht, Emmen, Enschede, Groningen, Haarlem, Hoofddorp, Jaarbeurs Utrecht, Leidschendam, Oss, Spijkenisse en Zoetermeer.
Horror Night: The Nun 2 vindt dus op 8 september plaats. Het is dan nog best lang licht buiten, wat het niet bepaald spannend maakt. De film begint daarom om 22:00 en duurt 110 minuten.

Hoeveel kost een ticket?

Voor de Horror Night kun je twee verschillende tickets kopen: een normale ticket van 13 euro of een cosy seat voor 15,95. Met een cosy seat heb je privacy voor twee, een apart tafeltje en zelfs een kapstok. Let wel op dat deze stoelen niet in iedere bioscoop zijn, alleen in Almere, Breda, Dordrecht, Emmen, Enschede, Groningen, Jaarbeurs Utrecht en Leidschendam.
Als jij een echte horrorliefhebber bent en deze avond niet wil missen, reserveer dan nu vast een kaartje op de site van Kinepolis.
Dit artikel is in samenwerking met Kinepolis.