Starfield krijgt voor Bethesda ongebruikelijke feature

News
vrijdag, 25 augustus 2023 om 10:30
starfield header hdf1687513667
Het ziet ernaar uit dat spelers aardig wat tijd in Starfield kunnen steken. De game is op zich al heel groot, maar het blijkt dat je nog meer tijd in de game kunt steken dan verwacht. Starfield krijgt namelijk een grote feature die erg ongebruikelijk is voor Bethesda.
Soms is het leuk om een game meerdere keren te spelen. Je kunt dan het verhaal opnieuw beleven en in RPGs kun je natuurlijk ook proberen om de hele game anders aan te pakken. Sommige games moedigen het zelfs aan dat je ze opnieuw speelt, door een New Game+ te bieden, waarin je veel mag houden uit je eerste playthrough, terwijl de game op sommige manieren een beetje verandert.
In Bethesda games is een New Game+ feature alleen erg ongebruikelijk. Er zijn evengoed veel mensen die ze herspelen, maar dat is vaak met mods, of het is de zoveelste poging om geen stealth archer te worden. Todd Howard laat nu in een interview met GQ weten dat Starfield wél een New Game+ feature krijgt.

Wat houdt de Starfield New Game+ in?

Howard gaat er verder niet op in wat er precies verandert in New Game+. Wel laat hij weten dat Starfield een “unieke en spannende draai” geeft aan de feature. Wat dat inhoudt is ook geheim, maar Bethesda-topman Pete Hines beweert dat de game eigenlijk pas op gang komt als je het verhaal uit hebt, dus wellicht heeft dat iets te maken met de unieke New Game +
Spelers zullen snel genoeg weten hoe de vork in de steel zit. Starfield verschijnt namelijk over minder dan twee weken, op 6 september. Als je een pre-order hebt voor de Constellation Edition of de Premium Edition kun je zelfs vijf dagen eerder aan de slag.