Call of Duty Warzone gaat cheaters aanpakken met eigen cheat

News
maandag, 21 februari 2022 om 10:30
call of duty warzone pacificf1645432162
Cheaters blijven een vervelend probleem in Call of Duty Warzone. De ontwikkelaar heeft daarom nu een nieuwe methode bedacht om cheaters aan te pakken: een eigen cheat!
Sinds eind 2021 heeft Activision een nieuw systeem geïntroduceerd om cheaters tegen te gaan in Call of Duty Warzone en Call of Duty Vanguard: het Ricochet-systeem. Het systeem is zeker effectief en heeft gezorgd voor veel bans, maar er zijn alsnog cheaters die voorbij het systeem glippen.
Om die cheaters ook dwars te zitten heeft Activision nu een nieuwe toevoeging gedaan aan het Ricochet-systeem. Dat laat de uitgever weten via een blogpost. Als de server een cheatende speler detecteert, dan krijgen de andere spelers een 'Damage Shield'. De kogels van de cheater zullen vervolgens van jou af ketsen, waardoor je de tijd hebt om de valsspeler naar het digitale hiernamaals te sturen.
De reden dat het Ricochet-systeem de speler niet meteen eruit gooit, is dat de ontwikkelaar hierdoor de kans krijgt om informatie te verzamelen over het systeem dat de cheater gebruikt. Daardoor kan het systeem vervolgens weer effectiever reageren op andere cheaters.

Geen cheats voor normale spelers in Warzone

Activision benadrukt in de blogpost dat de Damage Shield niet zomaar wordt gegeven aan spelers en dat het dus ook niet voor oneerlijke potjes tussen law-abiding spelers zal zorgen. De 'cheat' wordt alleen geactiveerd als het Ricochet-systeem een valsspeler detecteert.
Volgens de uitgever is het nieuwe wapen tegen cheaters ook zeker niet de laatste toevoeging aan het Ricochet-systeem. Er zijn al 'een aantal live en meer in ontwikkeling'.