Gaan Fernando Alonso en Sergio Perez van stoeltje wisselen?

News
dinsdag, 31 oktober 2023 om 13:30
fernando alonso max verstappen gp nederland 2023f1693305976
Sinds maandag gaan er veel speculaties over Sergio Perez. Deze keer niet over een wissel met Daniel Ricciardo, maar met niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.
De positie van Sergio Perez bij Red Bull Racing is al een lange tijd niet bepaald zeker. Ondanks dat hij een contract heeft tot het einde van 2024, is bij velen de verwachting dat een andere coureur voor die tijd zijn plek overneemt. De grootste kanshebber lijkt daarbij Daniel Ricciardo, helemaal na zijn sterke prestatie tijdens de GP van Mexico.
Maar er gaan nu ineens speculaties over een andere wissel in de Spaanse media. De katalysator is een tweet van F1-journalist Albert Fabrega, die doorgaans goed ingelicht is. Fabrega stelt dat hij een gerucht heeft gehoord in de paddock ‘die hij niet wil geloven’.
Sindsdien is er flink gespeculeerd en lijkt de Spaanse media nu overtuigd te zijn van wat zij noemen ‘The Big Swap’: Fernando Alonso en Sergio Perez gaan van stoeltje wisselen. Dat betekent dat Alonso voor RBR gaat rijden, terwijl Perez naar Aston Martin gaat.

Een opmerkelijke wissel

Als de twee coureurs daadwerkelijk van stoeltje gaan wisselen, dan is dat zonder meer zeer opmerkelijk te noemen. Alonso heeft bewezen dat hij nog lang niet te oud is voor de sport, maar de vraag is of de Spanjaard misschien niet te competitief zal zijn naast Max Verstappen. Anderzijds lijkt Alonso dit seizoen veel meer een teamspeler te zijn dan vroeger.
Maar Red Bull Racing zou niet alleen een opvallende werkgever zijn voor Alonso, het geldt andersom ook voor Perez. De Mexicaan is juist ontslagen door het team, toen het nog de naam Racing Point droeg, om ruimte te maken voor Sebastian Vettel. Het is maar zeer de vraag of de coureur en het team willen samenwerken met elkaar.