Complete QA-team Apex Legends ontslagen door EA

News
woensdag, 01 maart 2023 om 15:30
apex legends headerf1628679700
EA heeft hard ingegrepen in Baton Rouge, het QA-team van Apex Legends. De uitgever heeft namelijk het complete team van 200 medewerkers plotseling ontslagen.
De medewerkers van Baton Rouge zijn deze week verrast door Electronic Arts. Maar liefst 200 Quality Assurance-testers, het complete team bij de ontwikkelaar, is namelijk op dinsdag ineens ontslagen. Dat meldt Kotaku. De medewerkers werden plotseling geconfronteerd met het nieuws aan het einde van een Zoom-call. EA heeft het nieuws later officieel bevestigd.
De team bij Baton Rouge was verantwoordelijk voor de QA van Apex Legends, de gratis battle royale shooter van Respawn Entertainment. Het werk zal nu verdeeld worden onder andere studio’s van EA.
In een reactie laat een woordvoerder van EA weten dat de abrupte keuze is gemaakt vanwege een ‘lopende globale strategie’. Volgens de uitgever is het testen van games een ‘integraal onderdeel’ om de beste ervaring af te leveren voor spelers, maar dat gaat de uitgever nu dus anders regelen.

“Als onderdeel van onze wereldwijde strategie breiden we de spreiding van ons Apex Legends-testteam uit en beëindigen we de tests die tot nu toe geconcentreerd waren in Baton Rouge, Louisiana, wat gevolgen heeft voor de diensten van onze externe leverancier. Ons wereldwijde team, dat bestaat uit playtesters op afstand in de VS, stelt ons in staat meer uren per week te testen en het spel te optimaliseren, en weerspiegelt onze inzet om onze groeiende gemeenschap over de hele wereld beter te begrijpen en van dienst te zijn.”

Geannuleerde Apex Legends game

Het is niet de eerste keer dat EA ingrijpt als het aankomt op de Apex Legends-franchise. Eerder dit jaar heeft de uitgever namelijk al een spin-off voor mobiele apparaten geannuleerd. En dat terwijl vorig jaar juist eindelijk Apex Legends voor Android en iOS verscheen.