Star Wars Outlaws gaat The Witcher 3 achterna

News
woensdag, 17 april 2024 om 20:00
star wars outlawsf1687274996
Spelers worden in Star Wars Outlaw misschien flink afgeleid. De nieuwe titel gaat namelijk The Witcher 3 achterna met een in-game kaartspel.
Ondanks dat sommige games je dringende quests voorschotelen, worden spelers soms simpelweg afgeleid door een verslavend onderdeel. Eén van de bekendste voorbeelden, of misschien is berucht de betere term, is het kaartspel Gwent in The Witcher 3.
Ondanks dat de tijd drong om Ciri te vinden, was Geralt in veel playthroughs urenlang bezig om potjes Gwent te winnen en het deck uit te breiden met betere kaarten. Het was zelfs zo populair dat CD Projekt RED besloot om er een standalone game van te maken.
Hetzelfde ‘probleem’ kan mogelijk voorkomen in het aankomende Star Wars Outlaws. Uit de beschrijving van ESRB wordt namelijk duidelijk dat spelers kunnen deelnemen aan potjes Sabacc. Dat zou een ‘blackjack-achtige game’ zijn met ‘gedetailleerde regels’. Het heeft er bovendien voor gezorgd dat de game in Zuid-Korea een adult-rating heeft gekregen.

Bekende kaartspel in het Star Wars-universum

Sabacc zal bekend in de oren klinken van doorgewinterde Star Wars-fans. Het kaartspel komt namelijk voor in verschillende media van het universum, maar is tot nu toe niet speelbaar geweest in één van de games.
Dat het spel nu wel verschijnt in Star Wars Outlaws is misschien niet een enorme verrassing. In de eerste trailer voor de nieuwe game is protagonist Kay Vess al te zien aan een tafel waar Sabacc wordt gespeeld.
De scoundrel speelt het spel alleen niet helemaal eerlijk. Het zal dus even afwachten zijn of je Sabacc helemaal volgens de ‘gedetailleerde regels’ moet spelen of dat je ook kan valsspelen - met alle mogelijke gevolgen vandien.
Het kaartspel zal in ieder geval speelbaar zijn in alle versies van Star Wars Outlaws. Dat geldt niet voor een speciale missie die je moet uitvoeren voor Jabba the Hutt, wat voor veel controverse heeft gezorgd.
Star Wars Outlaws - Special Edition - PS5 Image
Star Wars Outlaws - Special Edition - PS5
EUR69.99
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws