Felle reacties na chaotische bekerwedstrijd Feyenoord - Ajax

News
donderdag, 06 april 2023 om 11:00
voetbal bal stadionf1667574954
Gisteravond was de halve finale tussen Feyenoord en Ajax in de KNVB Beker. Halverwege liep de bekerwedstrijd flink uit de hand en er zijn dan ook felle reacties op de wedstrijd.
Een duel tussen Feyenoord en Ajax is altijd fel beladen. De twee grootste clubs van Nederland zijn aartsrivalen van elkaar en daarom mogen supporters van de clubs ook niet samen in één stadion zitten. Tijdens de halve finale voor de KNVB Beker waren er daarom alleen supporters van Feyenoord aanwezig in de Kuip.

Een chaotisch duel

Die maatregel zorgde er alleen niet voor dat de wedstrijd helemaal soepel kon verlopen. Al na een aantal seconden werd er veel vuurwerk afgestoken, met een enorme rookpluim als gevolg. Maar dat zorgde niet voor de meeste ophef tijdens de wedstrijd. In de tweede helft werd er namelijk een aansteker gegooid naar Davy Klaassen, die een gat in zijn hoofd kreeg.
De wedstrijd werd een half uur stilgelegd en John de Wolf probeerde het publiek te bedaren met een speciale speech. Op social media was er geen goed woord over de gooier van de aansteker, maar ook Ajax-aanvoerder Dusan Tadic ligt onder vuur, vanwege een gebaar richting Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü. Dit is een greep uit de felle reacties op social media
Uiteindelijk werd de wedstrijd toch nog hervat, waarbij Ajax als winnaar uit de strijd kwam met 2 - 1. Door de overwinning komt Ajax in de finale tegen PSV te staan, dat wist te winnen van amateurclub Spakenburg. Op 30 april wordt de wedstrijd gespeeld in de Kuip.