Hoe moet Star Wars verder? “Fans hebben vast goede ideeën”

Article
dinsdag, 02 juli 2024 om 19:00
Het ziet er niet naar uit dat er voorlopig plannen zijn om met Star Wars te stoppen. Er verschijnen geregeld nieuwe series en boeken en ook in de bioscoop moet de franchise uiteindelijk terugkeren. Als er toch een keer een gebrek aan ideeën is, vindt één acteur uit de reeks het prima om eens naar fans te gaan luisteren.
“Ze moeten naar de fans luisteren” is een zin die vaak wordt uitgesproken door een bepaalde groep fans die zich enigszins onaangenaam gedraagt. Er zijn bijvoorbeeld Star Wars-fans die regelmatig zegt klaar te zijn met de franchise, maar toch elk nieuw project kijkt om erover te kunnen zeuren. In de ergste gevallen sturen ze zelfs bedreigingen naar de makers van een nieuwe film of serie.
Toch is het volgens acteur Joel Edgerton, die een rol had als Luke Skywalkers oom Owen in de Star Wars Prequels en Obi-Wan Kenobi, misschien niet zo’n slecht idee om naar fans te luisteren (via The Playlist). Want naast de toxische fans zijn er ook heel veel kijkers die een enorme kennis van Star Wars hebben. Sommige fans hebben de franchise volgens Edgerton “bestudeerd als de Bijbel”.
Die groep kan mogelijk “een betere Star Wars-serie schrijven dan je je kunt voorstellen”, zo stelt Edgerton. Ze kennen de verhaallijnen en geschiedenis van personages als geen ander. Vaak stellen ze een verhaal voor waarvan Edgerton denkt dat hij het wel zou willen zien.

Hebben Star Wars-fans al veel invloed? 

Het is trouwens niet helemaal juist om te zeggen dat Star Wars niet gemaakt wordt door fans. Veel van de filmmakers die de sleutels in de afgelopen jaren hebben gekregen waren eerst fan. Star Wars is zo’n cultureel fenomeen dat het voor veel filmmakers van vandaag de dag een reden was om überhaupt een carrière in film of tv na te jagen. Er zijn genoeg mensen in Hollywood die een frisse blik kunnen geven, maar heel veel schrijvers, regisseurs en acteurs zijn erg bekend met Star Wars.  
Aan de andere kant zijn er ook niet-fans die duidelijk hebben gemaakt dat ze een waardevolle bijdrage aan de franchise kunnen leveren. Andor wordt door velen gezien als één van de beste Star Wars-projecten ooit. Maar schrijver en showrunner Tony Gilroy was in eerste instantie juist helemaal niet zo bekend met de franchise.

Populair Nieuws