'Star Wars film Taika Waititi gaat filmen in Schotland'

News
woensdag, 21 oktober 2020 om 11:00
Na de nieuwe Star Wars trilogie is het nog lang niet klaar met de franchise. Regisseur Taika Waititi is bezig met een nieuwe film, waarvan naar verluidt dit jaar de locaties worden bepaald. Eén ding lijkt al zeker: er gaat gefilmd worden in Schotland.
De laatste Star Wars films werden met gemengde gevoelens ontvangen. Met name Rise of the Skywalker kreeg veel kritiek. Toch is Disney zeker niet van plan om te gaan stoppen met de franchise. Zo staan er meerdere Star Wars projecten in de planning, waaronder een film geleid door regisseur Taika Waititi - bekend van onder andere Thor Ragnarok, JoJo Rabbit en What We Do in the Shadows.
Naar verluidt wordt er al gewerkt aan de film. Volgens The Daily Record zal er in december worden gefilmd in de Highlands van Schotland. Het gaat daarbij niet om een scène met acteurs, maar de besneeuwde toppen in het land zullen worden gefilmd. De kans is dan ook zeker aanwezig dat er weer een ijsplaneet aanwezig zal zijn in de film, net zoals Hoth in The Empire Strikes Back. Volgens een bron van The Daily Record zal het alleen nog wel een tijd duren voordat de film daadwerkelijk in de bioscoop zal draaien.

Nog meer Star Wars op de planning?

Naast de Star Wars film van Taika Waititi kunnen fans uitkijken naar nog veel meer Star Wars projecten. Allereerst komt er aan het einde van deze maand het tweede seizoen van The Mandalorian en vervolgens komen ook series over Obi-Wan Kenobi en Cassian naar Disney+. Daarnaast is Rian Johnson bezig met een nieuwe trilogie en ook Kevin Feige, de man achter de Marvel films, werkt naar verluidt aan een Star Wars project. Voorlopig zul je nog genoeg films en series zien die beginnen met ‘A long, long time ago in a galaxy far, far away’.