‘Star Wars Eclipse release duurt nog jaren’

News
maandag, 13 december 2021 om 8:00
fgnyjjgwyayjgshf1639099516
Tijdens The Game Awards werd een nieuwe Star Wars-game van Quantic Dream onthuld. De game zou nog vroeg in ontwikkeling zijn, dus een snelle release zit er niet in. Volgens insider Tom Henderson zou het zelfs nog jaren duren voor we Star Wars Eclipse kunnen spelen.
Het was al enigszins duidelijk dat Star Wars Eclipse niet snel in de winkels zou liggen. De trailer was geheel CG en er werd ook meteen gezegd dat de game nog in een vroeg stadium was. Maar volgens Tom Henderson wachten we geen jaartje of twee, maar minimaal drie à vier jaar, met grote nadruk op 'minimaal'.
Henderson, die ook één van de eersten was die bericht deed over het bestaan van Eclipse, geeft ook enkele andere details over de game. Zo wordt hij geschreven door Quantic Dream Paris en is ook David Cage betrokken. Cage kennen we natuurlijk als schrijver van Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human. Quantic Dream zou daarnaast zeker zestig vacatures hebben voor de game.

Quantic Dream aan de slag met The High Republic

Wat we zeker weten over Star Wars Eclipse is dat Quantic Dream, niet geheel onverwacht, een verhaal maakt dat vertakt afhankelijk van je keuzes. Ook zijn er zijn meerdere speelbare personages. Zij hebben allemaal hun eigen impact op het grotere verhaal.
De game speelt zich af in het High Republic-tijdperk van Star Wars. Dit tijdperk begint zo’n 200 jaar voor The Phantom Menace. Het tijdperk wordt tot nu toe vooral uitgediept in boeken en stripboeken.