Google brengt Android-games naar Windows

News
maandag, 13 december 2021 om 9:00
googlef1621409529
Vanaf volgend jaar kun je games uit de Play Store spelen op Windows. Google komt namelijk met een Google Play Games-app, speciaal gebouwd for het besturingssysteem van Microsoft.
Google is van plan om volgend jaar Android-games naar Windows te brengen. Vanaf 2022 zal een Google Play Games-app beschikbaar zijn, waarmee Google Play op Windows-laptops, tablets en PC’s kan draaien.

Google-woordvoerder Alex Garcia-Kummert, vertelde The Verge dat het bedrijf deze app zelf heeft gebouwd, dus Google werkt niet samen met Microsoft, Bluestacks of andere bedrijven. Met de nieuwe app kunnen spelers hun Android-games verder spelen op hun PC, nadat ze op de telefoon zijn gespeeld.
Het is nog niet duidelijk welke technologie Google gaat gebruiken om de Android-apps te emuleren op Windows, maar de games zullen lokaal spelen en niet via cloud worden gestreamed.

Plannen al eerder bevestigd?

Het is nog niet bekend wanneer in 2022 Google de app zal lanceren, maar de aankondiging kwam ook niet heel onverwachts. Eerder deze zomer kwam er tijdens een rechtszaak met ontwikkelaar Epic Games naar boven dat Google plannen had om Android-games uit te brengen op PC.