'Heavy Rain-ontwikkelaar werkt aan nieuwe Star Wars-game'

News
maandag, 20 september 2021 om 18:00
star wars battlefront 2f1632149033
Volgens de Franse YouTuber Gautoz heeft ontwikkelaar Quantum Dream een contract gesloten met LucasArts, nu de deal met EA over Star Wars games is verlopen. Insider Tom Henderson zegt dat hij hetzelfde nieuws heeft gehoord.
Op dit moment is er nog geen officiële informatie over de game onthuld. Hoewel sinds het begin van het jaar werd aangekondigd dat Quantic Dream aan een nieuw project werkt, zijn de details verborgen gebleven. Gezien het feit dat deze titel naar verluidt pas 18 maanden in ontwikkeling is, is het zeer waarschijnlijk dat het nog wel een tijd zal duren voordat de studio van David Cage iets concreets te vertellen heeft.
Quantic Dream is een ontwikkelaar uit Parijs die games als Heavy Rain, Beyond: Two Souls, Detroit: Become Human en Fahrenheit heeft ontwikkeld. Eerder liet de studio al weten aan meerdere projecten te werken.

Nieuwe Star Wars games op komst

Eerder dit jaar gaf Lucasfilm aan dat de Star Wars-exclusiviteitsovereenkomst met EA voorbij is. In januari beschreef het bedrijf de samenwerking met Ubisoft als 'een nieuwe richting' voor Lucasfilm-gaming en bevestigde het dat het de deuren opende voor andere ontwikkelaars die een nieuwe game over Star Wars willen pitchen.