Squid Game cryptovaluta is nep; oplichters stelen 2 miljoen dollar

News
dinsdag, 02 november 2021 om 16:30
squidgame unit 106 35544 1f1635154810
Een week geleden werd er een SQUID-munt geïntroduceerd, een munt waarmee je een online game zou kunnen spelen. Nu is de Squid Game munt verdwenen en blijkt het oplichterij te zijn. De oplichters zijn er vandoor gegaan met maar liefst 2 miljoen dollar.
De nieuwe cryptovaluta van de hitserie Squid Game blijkt nep te zijn. De munt gebaseerd op de Netflix serie leverde volgens Gizmodo de oplichters maar liefst 2 miljoen dollar op (1,7 miljoen euro).
De cryptovaluta van Squid Game werd op 20 oktober geïntroduceerd en heette SQUID-munt. Met deze munt zou je een online game kunnen spelen die in november zou uitkomen. De munt werd massaal gekocht door mensen, kreeg een groei van 310 procent en is daarna heel erg gezakt. Nu zijn alle sociale media-accounts en de website van de SQUID-munt offline gehaald.
Er waren al een paar rode vlaggen rondom deze nieuwe valuta. Zo kon de munt worden gekocht, maar kon je deze daarna niet meer verkopen. Verder konden mensen ook niet reageren op het Telegram-kanaal of op de tweets die er werden geplaatst. Er was ook een website van drie weken oud die vol stond met spelfouten.

Wereldwijd succes Squid Game

De serie Squid Game werd in 25 dagen al 111 miljoen keer bekeken op Netflix. De hype om de serie is erg groot en er worden wereldwijd events gehouden waarin je Squid Game spelletjes kan spelen. Of er een tweede seizoen komt van de Koreaanse serie is nog niet bekend, wel zijn er al mogelijke ideeën voor het plot van het tweede seizoen.

Populair Nieuws