Square Enix verhoogt prijs nieuwe PC games naar 80 euro

News
dinsdag, 14 december 2021 om 16:30
forspokenf1624549749
Square Enix wil flink wat meer gaat vangen voor PC games. De uitgever vraagt maar liefst 80 euro voor de PC-versies van Final Fantasy 7 Remake Intergrade en Forspoken.
De PC-versie van Final Fantasy 7 Remake Intergrade werd vorige week tijdens de Game Awards aangekondigd. Tijdens de aankondiging werd bekendgemaakt dat de game op 16 december, maar de PC-versie heeft wel een heel opvallend prijskaartje. De game zal namelijk 79,99 euro kosten.
Ook Forspoken zal 79,99 euro kosten op de PC, blijkt op Steam. Dit is best opvallend want games kosten over het algemeen 10 of 20 euro minder op de PC dan op de consoles. Een prijskaartje van 80 euro werd hiervoor alleen gevraagd voor nieuwe first party PS5 games van Sony. Square Enix lijkt hiermee de eerste uitgever te zijn die deze prijs ook geeft aan de PC-games.
Square Enix heeft niet bekendgemaakt waarom de PC games een prijsstijging hebben gekregen.

Nieuwe games voor PC

Forspoken zal op 24 mei 2022 uitkomen voor de PC en PlayStation 5. Eerder werd al bekendgemaakt dat de game voor de eerste helft van 2022 op de planning staan, maar tijdens de Game Awards is de officiële releasedatum bevestigd. Forspoken gaat over Frey Holland, zij is van New York in een fantasievol universum gekomen genaamd Athia.
De Final Fantasy 7 Remake Intergrade is een verbeterde en uitgebreidere versie van Final Fantasy 7 Remake. De game werd eerder dit jaar al uitgebracht voor de PlayStation 5 en bevat ook de Yuffie DLC.