Release-info Final Fantasy XVI DLC gedeeld bij The Game Awards

News
vrijdag, 08 december 2023 om 16:30
final fantasy xvif1610030425
Eerder dit jaar verscheen Final Fantasy XVI. De game is van zichzelf al aardig aan de maat, maar hij wordt nog groter. Er komen twee uitbreidingen, waarvan er één zelfs al een releasedatum heeft.
Een paar maanden na de release van Final Fantasy XVI liet producer Naoki Yoshida weten dat hij gehoor ging geven aan de wensen van fans. Veel van hen hadden namelijk laten weten dat ze graag meer content zouden zien voor de game. Die komt er in de vorm van twee uitbreidingen.
Tijdens The Game Awards zijn de titels van deze uitbreidingen gedeeld en is er een trailer uitgebracht. De eerste DLC heet Echoes of the Fallen en de tweede heet The Rising Tide. Het gaat om betaalde DLC-pakketten die apart verkrijgbaar zijn, of samen in één Expansion Pass gekocht kunnen worden. De Expansion Pass is goedkoper als je beide uitbreidingen wil spelen.

Eerste Final Fantasy XVI DLC meteen uitgebracht

Er is goed nieuws voor wie het liefst meteen weer in Final Fantasy XVI duikt: Echoes of the Fallen is namelijk per direct beschikbaar. Op The Rising Tide hoeven spelers ook niet lang meer te wachten: die DLC verschijnt in het voorjaar van 2024.
De DLC-uitbreidingen hebben allebei een nieuwe verhaallijn, met nieuwe dungeons. Die spelen zich voor het einde van de game af, dus je hoeft nog niet klaar te zijn met Final Fantasy XVI om van de uitbreidingen te genieten. Als je Echoes of the Fallen of de hele Expansion Pass koopt, kun je het Buster Sword uit Final Fantasy VII in Final Fantasy XVI gebruiken.