Spotify test goedkoper abonnement inclusief reclames

News
woensdag, 04 augustus 2021 om 14:30
spotify 1360002 1920f1589289756
Spotify heeft al sinds het begin de optie om de muziekdienst gratis te gebruiken, met een betaald abonnement om reclames te ontwijken. Het bedrijf test nu een goedkoper abonnement, maar dat inclusief reclames is.
De grootste reden voor veel mensen om een abonnement te nemen op Spotify Premium, is om geen reclames meer te hebben tussen nummers door. Het is dan ook opvallend dat de streamingdienst nu een test aan het uitvoeren is met een goedkoper abonnement, maar waarbij je nog steeds reclames hebt. Dat meldt The Verge.
Spotify Plus, zoals het nieuwe abonnement momenteel heet, is wel een stuk goedkoper dan Spotify Premium. Waar je voor laatstgenoemde namelijk 9,99 euro per maand moet betalen, kost Plus slechts 0,99 dollar per maand. Hoewel je alsnog reclames krijgt, zijn er wel een aantal andere voordelen waar je als abonnee van kan genieten.
Zo kan je met Spotify Plus zoveel nummers overslaan als je maar wil. Met de gratis versie van Spotify kan je slechts zes nummers per dag skippen. Ook kan je individuele nummers selecteren, in plaats van alleen complete albums of afspeellijsten.

Spotify Plus test niet voor iedereen

Hoewel het goedkopere abonnement interessant is voor gebruikers die niet de volle kosten voor Spotify Premium willen betalen, kan niet iedereen op het moment deelnemen aan de test. Een woordvoerder van Spotify heeft aan The Verge laten weten dat de test alleen is voor een klein aantal gebruikers.
Naast een goedkoper abonnement voor Spotify, komt het bedrijf binnenkort juist ook met een duurder abonnement. Om de concurrentie met lossless diensten als Tidal en Qobuz aan te gaan zal de streamingdienst in de nabije toekomst met Spotify HiFi komen. Het bedrijf biedt dan lossless muziek van CD-kwaliteit aan.