Spotify is vanaf nu ook een videostreamingdienst in Nederland

News
woensdag, 13 maart 2024 om 14:00
spotify 1360002 1920f1678529783
Spotify is vanaf vandaag meer dan alleen een muziekstreamingdienst in Nederland voor Premium-gebruikers. In de app kan je nu namelijk ook genieten van video’s. Muziekvideo’s om precies te zijn.
Spotify is met afstand de grootste streamingdienst als het gaat om muziek en heeft het soort app eigenhandig populair gemaakt. Toch loopt de dienst wel flink achter als het gaat om features ten opzichte van de concurrentie. Tidal biedt namelijk al sinds de oprichting de mogelijkheid aan om muziekvideo’s van artiesten te bekijken in de app.
Maar Spotify laat het gat met de concurrentie nu iets krimpen. De streamingdienst heeft namelijk officieel de mogelijkheid gelanceerd om muziekvideo’s te bekijken in de app. Volgens het Zweedse bedrijf gaat het initieel om 17.000 muziekclips, zo meldt Spotify in een blogpost.
De nieuwe feature is exclusief voor Premium-gebruikers en wordt momenteel alleen gelanceerd in 11 verschillende markten. Nederland is daar één van, waardoor de feature vanaf vandaag te gebruiken is. Abonnees in België moeten langer wachten op de video’s. Hoe lang precies, dat is niet bekend.

Wanneer komt de andere grote feature?

Een andere verandering waar gebruikers van Spotify al een lange tijd op wachten is de toevoeging van hi-res audio. Het bedrijf heeft in 2021 al de komst van Spotify HiFi aangekondigd met de optie voor lossless muziek. Ruim drie jaar later is de functie nog steeds niet gelanceerd en heeft het bedrijf er sindsdien niets meer over laten weten.