Splatoon 3-fan verstoort aandeelhoudersvergadering Nintendo

News
vrijdag, 23 juni 2023 om 14:30
2022 03 21 splatoon 3f1661279134
Eén Splatoon 3-fan geeft wel heel erg om de game. Zo erg zelfs, dat hij nu een aandeelhoudersvergadering van Nintendo heeft verstoord met een heel specifieke klacht.
Vorig jaar is Splatoon 3 uitgekomen voor de Nintendo Switch en de game is erg goed ontvangen. Zo kreeg de game in onze review een welverdiende 9. Sinds de opkomst van de kleurrijke shooterreeks kent Splatoon ook veel fans, maar eentje spant er de kroon.
De fan in kwestie verscheen deze week op de aandeelhoudersvergadering van Nintendo. Daar barstte hij los met een vraag waarom vrouwelijke karakters in de game ‘een voorkeursbehandeling krijgen’, zo vertelt Twitter-gebruiker NStyles die bij het event aanwezig was.
De fan vervolgde ‘zijn luidruchtige rant’ met de stelling dat er veel minder haarstijlen en emotes voor mannelijke karakters zijn. Nintendo president Shunturo Furukawa probeerde de vraag te onderbreken, omdat die ‘te lang’ zou zijn, maar de fan negeerde de oproep en ging op hetzelfde volume door. De vraag werd uiteindelijk beantwoord met een bedankje voor ‘de interesse in de game’ en de mededeling dat ‘de waardevolle mening wordt gewaardeerd’.

Hoge prijs voor een vraag

De mening kan zeker waardevol worden genoemd. Niet veel later heeft Twitter-gebruiker Haruikatako namelijk zichzelf geïndicificeerd als de desbetreffende Splatoon 3-fan. Hij zou maar liefst 512.000 Yen aan aandelen hebben gekocht, omgerekend zo’n 3287 euro, om aanwezig te kunnen zijn bij de aandeelhoudersvergadering.
Volgens Haruikatako heeft hij eerder al verschillende brieven gestuurd naar Nintendo om de situatie aan te kaarten, maar kreeg hij daar geen respons op. De enige oplossing was volgens de fan dus om aandelen te kopen en de vraag persoonlijk te stellen aan de top van het bedrijf.

Populair Nieuws