Spider-Man game glitch was bijna canon in Across the Spider-Verse

News
zaterdag, 03 februari 2024 om 15:00
spider man across the spider verse st 1 jpg sd high copyright 2021 ctmg inc all rightsf1678797933
Spider-Man: Across the Spider-Verse was één van de meest succesvolle films van vorig jaar en Marvel’s Spider-Man 2 één van de populairste games. De film bevat al verwijzingen naar de games van Insomniac, maar was bijna nog verder gegaan. Een glitch had zomaar canon kunnen zijn.
Geen game is op technisch gebied helemaal vlekkeloos. Dat kan soms verkeerd uitpakken, maar het gebeurt gelukkig ook vaak genoeg dat een glitch eigenlijk alleen maar grappig is. In 2020 konden veel mensen die Spider-Man Miles Morales speelden zich bijvoorbeeld goed vermaken met Spider-Lamp, een glitch die Miles in een terrasverwarmer veranderde.
Destijds grapte Spider-Verse producer Phil Lord al dat Spider-Lamp als alternatieve Spider-Man in de tweede film zou zitten. Nu vertelt Across the Spider-Verse-regisseur Joaquim dos Santos aan Marvel’s Spider-Man 2 creative director Bryan Intihar dat het team van de film het ook bijna echt had gedaan. Uiteindelijk is de referentie niet in de film gekomen, maar Insomniac had dus bijna onbedoeld een straalkachel-versie van Spider-Man in het leven geroepen.
Overigens wijst Intihar erop dat Dos Santos nog een kans heeft om een glitch canon te maken. In Marvel’s Spider-Man 2 kan het namelijk gebeuren dat Peter of Miles in een kubus verandert. Ook met die glitch hebben veel fans zich goed vermaakt.

Releasedatum Spider-Man 2 nog onduidelijk

Of er nog tijd is om Spider-Cube in de achtergrond van Spider-Verse 3 te stoppen is even de vraag. De release van de film, die Beyond the Spider-Verse gaat heten, is flink uitgesteld door de stakingen in Hollywood van vorig jaar. Hoeveel werk er nog moet gebeuren en of er scènes onaf genoeg zijn om Spider-Cube er nog in te proppen, is onduidelijk.