Dit zijn redenen om Like a Dragon Infinite Wealth te spelen

Article
zaterdag, 03 februari 2024 om 13:00
like a dragon infinite wealthf1686505439
Like a Dragon: Infinite Wealth is een feit. En in een voorjaar waarin er niet eens zo heel veel grote titels uit zijn gekomen, is het prettig om een game te hebben waar je echt flink waar voor je geld krijgt. Dit zijn redenen om Like a Dragon Inifnite Wealth te spelen.

Oneindig plezier

De recensie van onze Chris staat online en het cijfer liegt er niet om: een 8.5. Dat is een prachtig cijfer voor een game. En met de titel ‘oneindig plezier’ zou je bijna direct naar de winkel rennen. Hoewel Chris schrijft dat de game ‘langdradig’ kan worden, is het wel zo dat je enorm veel uren kunt besteden aan de game.
Sowieso ben je wel even bezig om het einde te halen en daarmee is het een game waar je echt waar je geld krijgt. Je krijgt een goed verhaal voorgeschoteld met genoeg zijmissies en andere dingen om uit te zoeken. Precies zoals een Like a Dragon game dus hoort te zijn.

Kiryu nog altijd springlevend

Waar mensen dachten na deel zes dat het over en uit zou zijn met hoofdpersoon Kazuma Kiryu is niets minder waar. In het vorige deel, de kortere game Like a Dragon The Man Who Erased His Name, leren we over deze man en waarom hij zijn dood in scene had gezet.
De game vormt een mooi bruggetje tussen dat deel en Like a Dragon Infinite Health. Hij is een tikkeltje ouder, heeft een ander kapseltje, maar het is nog steeds dezelfde man. Een man met een goed hart. En hij speelt dus een belangrijke rol in deze game.
scoma31f1705995378

Twee voor de prijs van één

En dan komen we aan bij de volgende reden om de game te spelen en dat is dat je twee personages krijgt. Beter dan Chris kunnen we het eigenlijk niet omschrijven:
‘Gedurende een ruim meer dan 20 uur durend verhaal volg je zowel Ichiban als Kiryu. Soms werken ze samen, soms hebben ze hun heel eigen verhaallijn. Daarbij kijkt Ichiban wat meer richting toekomst, terwijl Kiryu meer de nostalgische kaart trekt. Zo hebben ze elk een belangrijke rol in de game zonder dat ze elkaar in de weg zitten.’
Ichiban leerden we kennen tijdens de eerste Like a Dragon game, maar in de nieuwe game, bestuur je dus beide mannen. Dat is nog eens een gevalletje van: de beste werelden die samenkomen.

Nieuwe setting

En dan gaan we door naar de laatste goede reden om Like a Dragon Infinite Wealth te spelen en dat is dat de locatie nieuw is. Deze game neemt spelers mee naar het exotische Hawai. Dat is gaaf! In voorgaande delen ging je steeds naar het land van de rijzende zon en dat is leuk, maar op een gegeven moment heb je dat als speler misschien wel een beetje gezien. In Like a Dragon The Man Who Erased His Name wordt Kiryu gevraagd waar hij nog naartoe zou willen in zijn leven.
Hij antwoordt Hawaii (waarom dat zo is, mag je zelf uitvogelen door Like a Dragon The Man Who Erased His Name te spelen). En dat gebeurt dan ook. Hij wordt naar Hawaii gestuurd. Een geheel nieuwe evaring en dat kan er zomaar eens voor zorgen dat er nóg meer mensen getrokken worden naar deze game en de serie nog meer mainstream wordt. Oh en natuurlijk ga je ook nog naar Japan!