Nieuwe Spider-Man film doet bijzonder universum aan

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 18:00
spider man across the spider verse st 1 jpg sd high copyright 2021 ctmg inc all rightsf1678797933
Binnenkort verschijnt Spider-Man: Across the Spider-Verse in de bioscoop. Het langverwachte vervolg op Into the Spider-Verse belooft een spectaculair avontuur in meerdere universums te worden. Eén van die universums is best bijzonder.
In Spider-Man: Into the Spider-Verse bezochten meerdere Spider-people het universum van Miles Morales. In het vervolg zijn de rollen omgedraaid en zien wel Miles op avontuur in andere universums. Dat zijn er zoveel dat één van de sterren van de film het maar moeilijk vindt om een favoriet te kiezen.
Fandango vroeg Jake Johnson (Peter B. Parker) naar zijn favoriete universum in de film. Dat was een hele opgave voor Johnson, vanwege de gigantische variatie en de verschillende animatiestijlen. Een definitief antwoord geeft hij dan ook niet, maar hij onthult terloops wel een bijzonder universum dat in de film voorkomt.

LEGO-wereld in Spider-Man Across the Spider-Verse

Johnson benoemt namelijk het bestaan van een LEGO universum in de film. Hij heeft het er verder niet over wat er in die wereld gebeurt, of hoe groot de rol van dit universum is in de film. Een compleet onverwachte crossover is het niet, want via games en LEGO-sets heeft LEGO al een tijdje goede banden met Spider-Man.
De LEGO wereld in Across the Spider-Verse kunnen we binnenkort met eigen ogen bewonderen. De film draait namelijk vanaf 1 juni al in de Nederlandse bioscopen. Vroege reacties zijn veelbelovend: de film wordt wel vergeleken met The Empire Strikes Back.

Populair Nieuws