Spelersaantal Steam breekt nieuw record

News
maandag, 24 oktober 2022 om 12:30
steamf1662720330
Vaak worden consoles gezien als de populairste manier om te gamen. Maar op PC wil het ook goed lukken. Het aantal gelijktijdige gebruikers op Steam heeft onlangs namelijk een nieuwe piek bereikt.
Het gaat goed met de spelersaantallen op Steam. Het game-platform heeft dit weekend het eigen record verbroken voor het aantal spelers dat gelijktijdig actief was in Steam. De teller stond op zondagmiddag op ruim 30 miljoen.
Het vorige record lag er al vrij dichtbij, met zo’n 29,98 gebruikers. De afgelopen tijd bleef het spelersaantal daar vaak miljoenen onder. Maar in het afgelopen weekend werd dat aantal op zaterdag bijna aangetikt en op zondag uiteindelijk overschreden.
Deze 30 miljoen spelers waren overigens niet allemaal actief aan het gamen. Dat aantal lag zelfs flink lager, op ongeveer 8,5 miljoen. De overige gebruikers waren mogelijk aan het shoppen naar games. Ook zijn er veel PC gamers die Steam hebben ingesteld om automatisch op te starten wanneer de PC aangaat, wat ook voor ‘actieve’ gebruikers zorgt.

Wat wordt er zoal gespeeld op Steam?

De afgelopen tijd zijn er veel games die grote spelersaantallen trekken. Elden Ring trok eerder dit jaar flink veel spelers. In de afgelopen periode is ook Cyberpunk 2077 weer opgebloeid. Door updates en een nieuwe anime starten veel mensen de aanvankelijk veel gehekelde game weer op.
Ook de Steam Deck helpt mogelijk mee. Het apparaat biedt een betaalbare en toegankelijke manier om PC games te spelen. Lange tijd kon je het apparaat alleen via een wachtlijst bestellen, maar dat is nu verleden tijd.