Spelers klagen studio Switch-versie Star Wars Knights of the Old Republic 2 aan

News
dinsdag, 26 september 2023 om 19:00
star wars knights of the old republic 2f1695741371
Vorig jaar is Star Wars Knights of the Old Republic 2 naar de Nintendo Switch gekomen, maar spelers hebben niet alles gekregen wat was beloofd. Daarom wordt de studio en uitgever achter de port nu aangeklaagd.
Er verschijnen steeds meer ports van oude(re) titels voor de Nintendo Switch. Zo kwam recent Red Dead Redemption voor het platform uit en lanceerde vorig jaar Star Wars Knights of the Old Republic 2 voor de Switch. In de announcement trailer van laatstgenoemde game werd niet alleen de base game aangekondigd, maar ook de Restored Content Mod als DLC.
De Restored Content Mod bestaat uit content die nooit officieel naar Knights of the Old Republic 2 is gekomen, omdat het uit de originele game was geknipt vanwege een gehaaste lancering. Fans hebben door middel van de mod de content nog op officieuze wijze naar de game weten te krijgen en werden later ook gesteund door Aspyr Media, de studio achter de Switch-port.
Ondanks de beloftes en de steun van de studio, werd de DLC voor de port later in 2022 geannuleerd, vanwege problemen achter de schermen bij Aspyr. Als goedmakertje bood de ontwikkelaar een gratis Star Wars game aan, maar daar zijn niet alle spelers mee akkoord gegaan. Zij willen nu een vergoeding krijgen van Aspyr en uitgever Saber Interactive.

Aanklacht tegen de studio

In een class action lawsuit heeft een groep nu de studio en uitgever aangeklaagd. Dat blijkt uit een document van de United States District Court uit Californië. De aangeklaagde partijen hebben tot 4 oktober de tijd om te reageren, voordat de kwestie wordt voorgelegd aan een jury.
Volgens de aanklacht voelen spelers zich ‘gedupeerd’ en zouden ze ‘niet eens KOTOR 2 hebben gespeeld, omdat ze hebben gewacht totdat de Restored Content DLC uitgebracht zou worden’. De aanklacht stelt ook dat de benoeming van de Restored Content DLC stilletjes uit de trailer is gehaald.