Atletico Madrid, met terugkerende Depay, verslaat Real Madrid

News
dinsdag, 26 september 2023 om 18:30
Atlético Madrid heeft in de Madrileense derby Real Madrid verslagen met een score van 3-1. Deze opmerkelijke overwinning markeerde de terugkeer van Memphis Depay, die als invaller speelde na een blessureperiode.
Al in de vierde minuut van de wedstrijd op stadion Wanda Metropolitano zorgde Álvaro Morata voor de openingstreffer, waardoor Atlético snel op voorsprong kwam met 1-0. Binnen twintig minuten verdubbelde Antoine Griezmann de voorsprong met een doelpunt, en beide goals werden met het hoofd gescoord. Real Madrid deed voor rust iets terug dankzij Toni Kroos, die met een knap schot scoorde.
Direct na de rust, binnen een halve minuut, bracht Morata opnieuw het net van Real Madrid tot leven met zijn tweede doelpunt, wederom met een kopbal. Dit betekende de 3-1 voorsprong voor Atlético.

Terugkeer Depay

Memphis Depay, die sinds eind augustus niet meer had gespeeld vanwege blessures, maakte zijn langverwachte rentree in de slotfase van de wedstrijd. De voormalige PSV-speler toonde zijn dreiging bijna in de extra tijd, maar zijn schot ging net naast. Het is vermeldenswaardig dat Memphis niet was opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden.

De stand van zaken in La Liga

De nederlaag betekende het einde van de foutloze reeks van Real Madrid in La Liga, waar ze als enige club de maximale score had behouden. Na deze wedstrijd staat Real Madrid derde in de competitie, met vijftien punten uit zes wedstrijden, achter FC Barcelona en verassing van het seizoen Girona (waar Daley Blind momenteel actief is).
Atlético Madrid, de stadsgenoot van Real, staat momenteel vijfde in La Liga, met vijf punten minder dan Real Madrid, maar met een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. De overwinning in de Madrileense derby zal een flinke opsteker zijn voor Atlético terwijl ze hun positie in de competitie proberen te verbeteren.