Spirituele opvolger Journey nu helemaal gratis op PS4 en PS5!

News
donderdag, 08 december 2022 om 10:30
sky children of the lightf1586353620
De PlayStation exclusive game Journey van thatgamecompany werd overladen met prijzen. De spirituele opvolger van deze game is nu gratis speelbaar op PlayStation 4 en 5.
Toen Journey zo'n tien jaar geleden het levenslicht zag veroverde het direct de harten van veel gamers. De game, gericht op exploratie in plaats van vechten en samenwerken met andere spelers terwijl je alleen heel rudimentair kan communiceren, bleek een schot in de roos. Nu, tien jaar later, is de spirituele opvolger van deze game, Sky: Children of the Light, speelbaar op PlayStation 4 en 5. Dat niet alleen: de game is ook nog eens gratis!
Sky: Children of the Light focust sterk op wat Journey zo aantrekkelijk maakte: samenwerking en communicatie met beperkte middelen. Ook grafisch zullen gamers direct overeenkomsten zien: je glijdt van zandheuvels af en kan met een grote sprong korte stukjes vliegen.
De game communiceert ook grotendeels via gebaren en aanwijzingen met de speler, hoewel er in Sky wel degelijk tekst gebruikt wordt om het achtergrondverhaal duidelijk te maken. Wie op zoek is naar meer Journey kan zich vast helemaal vinden in Sky: Children of the Light.

Is Sky: Children of the Light echt helemaal gratis?

Sky heeft zijn roots in de mobiele gamewereld. De game kwam eerder al uit in de Apple Store en op de Switch. Die roots zijn terug te vinden in het gebruik van in game aankopen. De game is een sociale MMORPG waarin spelers hun karakter aan kunnen passen aan hun eigen stijl met andere kapsels en mantels.
Voor deze items kunnen kaarsen en harten gebruikt worden. Deze zijn simpelweg vrij te spelen door de game te spelen en 'zielen' te bevrijden, maar wie daar niet op wil wachten kan deze ook aanschaffen met echt geld. Dit kaarsen en harten kunnen gebruikt worden voor kleding, emoties, gebruiksvoorwerpen en zelfs voor instrumenten. Sky is dus inderdaad helemaal gratis te spelen, maar wie er toch geld aan uit wil geven heeft die mogelijkheid.
Sky: Children of the Light verscheen in 2019 op Apple en kwam daarna naar Android en Nintendo Switch. Vanaf nu is de game ook op de PlayStation 4 en 5 te spelen.