Formule 1 ook na 2023 naar Zandvoort

News
donderdag, 08 december 2022 om 10:00
max verstappen zandvoort 2021f1661930527
Nu Max Verstappen tweevoudig wereldkampioen is, zullen er steeds meer mensen zijn die de Formule 1 graag op eigen grond willen zien. De afgelopen twee jaar was er een GP in Zandvoort, maar veel zekerheid over de toekomst was er nog niet. Nu is duidelijk dat de GP van Zandvoort ook voor 2024 en 2025 op de kalender staat.
Fans van Max Verstappen hoeven de komende drie jaar niet ver te reizen om de wereldkampioen in actie te zien. Het is namelijk gelukt om de Grand Prix van Zandvoort nog zeker tot en met 2025 onderdeel is van het Formule 1 seizoen. De organisatie van de GP is tot een overeenkomst gekomen met F1 organisator FOM, meldt de NOS.
Er lag al een overeenkomst om de Grand Prix in 2023 door te laten gaan. Maar over volgende jaren was nog enige onduidelijkheid. De FOM was al akkoord, maar de organisatie van de Grand Prix moest eerst meer zekerheid krijgen over de financiële steun voor de Grand Prix.

GP Zandvoort favoriete race

Veel Formule 1 liefhebbers en niet onbelangrijk de FOM zijn erg blij met de GP van Zandvoort. De fans die in grote getalen op komen dagen zijn daar een belangrijke onderdeel van. In principe zou de organisatie daarom ook graag na 2025 nog door willen gaan.
Het is alleen maar de vraag of dat erin zit. De organisatie van de GP is bewust terughoudend geweest over hoeveel jaar er nog een race beloofd wordt. In tegenstelling tot veel andere Grands Prix heeft Zandvoort geen subsidie. Of de race door kan gaan na 2025 hangt dus nog teveel af van een onzekere economische situatie.