Speedrunner speelt Sekiro geblinddoekt uit

News
dinsdag, 18 januari 2022 om 16:00
vijf sekiro shadows die twice gameplay tips voor soulsborne veteranen 148076 4f1642510716
Een game speedrunnen kunnen veel spelers, het wordt pas opmerkelijk wanneer je een wereldrecord neerzet of wanneer je een game uitspeelt met een handicap. Nu is er een wel heel bijzondere prestatie neergezet in Sekiro: Shadows Die Twice.
Speedrunner Mitchriz heeft tijdens het Awesome Games Done Quick event de game Sekiro in iets meer dan twee uur uitgespeeld. Alhoewel dit klinkt als een goede prestatie, is het nodig om te melden dat hij dit geblindoekt voor elkaar gebokst heeft. De speedrunner heeft de game eerder zelfs binnen twee uur geblindoekt uitgespeeld, maar vanwege het grote publiek stond er dit keer iets meer druk op. Dit is een prestatie waar menig speedrunner U tegen zegt.
De run ging zo vlot dat Mitchriz bij sommige eindbazen niet eens schade opgelopen heeft. De game Sekiro staat bekend om haar hoge moeilijkheidsgraad, net zoals andere FromSoftware games, en veel spelers hebben al moeite om de game zonder blinddoek uit te spelen. Mitchriz heeft tijdens zijn run goed gebruik gemaakt van geluiden om zich te oriënteren en gevechten te overleven. Het lijkt er ook op dat hij bepaalde paden uitgestippeld heeft en precies weet waarheen hij moet lopen.

Meer records met opvallende handicaps

Tijdens het Awesome Games Done Quick event komen allerlei speedrunners bij elkaar om allerlei leuke games zo snel mogelijk af te leggen. Sommige spelers, zoals Mitchriz, kiezen ervoor om een handicap toe te voegen om de uitdaging nog net iets moeilijker te maken. Ook buiten dit event om worden overigens nog allerlei knappe prestaties neergezet, zoals een Halo Infinite-speler die de campaign uitgespeeld heeft zonder ook maar één kogel af te vuren.