Digitaal bordspel Pandemic van Steam afgehaald

News
dinsdag, 18 januari 2022 om 16:30
pandemic the board game 696x442 2022 01 17 123455f1642422923
De digitale versie van het bordspel Pandemic is van Steam afgehaald. Binnenkort zal het spel ook verdwijnen van andere platformen, waardoor je nog maar kort de tijd hebt om Pandemic aan je collectie toe te voegen.
Het door Asmosdee uitgebrachte Pandemic is van Steam afgehaald. Het bericht op Steam meldt het volgende: “Op verzoek van de uitgever is Pandemic: The Board Game niet langer beschikbaar op Steam.” Mensen die de digitale versie van het bordspel al eerder hebben gekocht, kunnen het spel gewoon blijven spelen. Niet alleen op Steam is het spel van de lijst geschrapt, ook de App Store en Google Play store bieden het spel niet meer aan. Voor liefhebbers van het spel is er ook nog goed nieuws. Het spel is nog steeds digitaal verkrijgbaar voor de Xbox consoles en Nintendo Switch, alleen zal de game eind januari verdwijnen uit de Xbox Store en eind juli uit de Nintendo eShop.
In de hoop erachter te komen waarom het spel ineens de stores verlaat nam een speler contact op met de uitgever, Asmodee, en kreeg het volgende als antwoord: “De keuze is gemaakt na afweging van meerdere redenen die we niet kunnen delen." Het verwijderen van de game van de digitale stores betekent ook dat voor de mensen die de game al hebben aangeschaft, er geen DLC content meer gekocht kan worden. Of het schrappen van het spel iets te maken heeft met de huidige coronapandemie is onbekend. Het spel zou in 2020 eigenlijk gratis uitkomen op de Epic Games Store in een poging om de populariteit voor het spel te vergroten, maar dit is nooit doorgegaan vanwege de corona-uitbraak.

Waar gaat Pandemic over?

Pandemic is gebaseerd op het gelijknamige bordspel van Z-Man Games en was het eerste spel in de reeks dat zich meer focuste op een langdurige playthrough. De game focust zich op het bestrijden van vier dodelijke ziektes. Steden raken geïnfecteerd en de mensheid wordt met uitsterven bedreigd. In je eentje of samen via co-op stel je een team van specialisten samen om een medicijn te ontwikkelen tegen de ziektes. De game is een digitale versie van het gelijknamige bordspel en werd gemixt ontvangen.