Halo Inifnite-speler zet nieuw wereldrecord neer met bijzondere handicap

News
donderdag, 13 januari 2022 om 14:30
halo infinite master chieff1616493849
Het ene na het andere record voor Halo Infinite wordt neergezet. Dit keer is het speedrunner Tom gelukt om de volledige Halo Infinite campaign te voltooien met een wel heel bijzondere handicap. In totaal deed Tom er vier uur over.
De speedrunner heeft de game op de hoogste moeilijkheidsgraad voltooid. Een prestatie die misschien niet veel indruk achterlaat, maar Tom deed er niet voor niets vier uur over. De speedrunner heeft namelijk niet één keer een kogel afgeschoten tijdens de hele run. In totaal is Tom ongeveer honderd keer gestorven, en vijftig keer daarvan was tijdens de laatste battle. De video staat op YouTube, en is ingekort naar 24 minuten. De video staat alsnog vol met verbazingwekkende momenten.
Tijdens de run heeft Tom wel gebruik mogen maken van energiezwaarden, hamers en bepaalde glitches. Mods en dergelijke waren absoluut niet toegestaan, maar glitches die in het spel zitten wel. Zo heeft Tom gebruikgemaakt van een glitch waarmee je de helft van de game kan overslaan. Een andere tool die Tom veel geholpen heeft is de Grapple Shoot. Alhoewel vier uur klinkt als een korte tijd, is het Tom ook gelukt om Halo Infinite in 34 minuten te voltooien op de 'normale' manier. Helaas heeft hij dit niet op video staan, wel heeft de speedrunner een screenshot van de uiteindelijke tijd gemaakt.

Is dit het enige Halo Infinite record?

Er komen steeds meer records naar buiten die gehaald zijn met Halo Infinite. Eerder is het een Halo veteraan gelukt om 100 potjes in FFA achter elkaar te winnen. Een prestatie waar menig Halo speler U tegen zegt. Deze speler in kwestie, Mint Blitz, heeft een video rondom de prestatie op zijn YouTube gezet. Helaas heeft hij één potje verloren, maar dit kwam vanwege een computer crash. De crash staat op camera, en daarom kunnen we het Blitz wel vergeven. Al met al is het een ontzettend knappe prestatie.