Call of Duty Modern Warfare onspeelbaar op PS5

News
vrijdag, 19 augustus 2022 om 11:30
schermafbeelding 2019 10 31 om 200247f1572548853
In de aanloop naar Call of Duty Modern Warfare 2 is het niet gek dat sommige spelers Modern Warfare (2019) weer eens opstarten. Veel mensen lopen er alleen tegenaan dat de game op PS5 onspeelbaar is. Dat heeft alles te maken met Call of Duty Warzone.
Wanneer je momenteel Call of Duty Modern Warfare opstart op PS5, kan het gebeuren dat je een foutmelding krijgt. In die melding staat dat de juiste data packs voor de game niet zijn geïnstalleerd. Het probleem is alleen dat alle pogingen om het juiste data pack te downloaden vervolgens falen.
Activision is op de hoogte van dit probleem. Moeilijkheden met het installeren van data packs op PS5 staan al maanden vermeld als een “known issueop de support-pagina van de uitgever. Deze pagina is niet meer geüpdatet sinds maart en het is maar de vraag of er aan het probleem gewerkt wordt.
Modern Warfare heeft veel problemen sinds de integratie van Warzone in de game. Dat lijkt dan ook de oorzaak van dit specifieke probleem. Bij elke update van Warzone en de Modern Warfare launcher heeft de PlayStation een nieuw data pack nodig. Die stapelen zich op en het wordt lastig om erachter te komen met welke data packs je Modern Warfare nog wel aan de praat kunt krijgen.

Modern Warfare 2 en Warzone 2 op komst

Dit najaar verschijnen vervolgen op zowel Modern Warfare als Warzone. Modern Warfare 2 verschijnt eind oktober en als we een lek mogen geloven volgt Warzone 2 midden november. Het is te hopen dat Activision dezelfde problematiek met deze twee games weet te vermijden.