Sony zet groot in op PS5 exclusive games

News
woensdag, 05 augustus 2020 om 9:15
ps5 liggendf1653392944
Sony heeft met de PS5 een duidelijke missie: De console moet dé plek worden waar gamers willen spelen en de beste ervaring ooit bieden. Om dit te bereiken lijkt Sony groot in te zetten op PS5 exclusive games. Volgens geruchten is de consolemaker druk bezig om deals te maken met verschillende ontwikkelaars.
Tijdens het PS5 reveal event kwam de missie van Sony al naar voren via de verschillende onthullingen. Sony wil PS5 exclusives hebben die gamers massaal naar de console halen. Met Horizon Forbidden West en Spider-Man: Miles Morales zet Sony hierin al een paar stappen. Nog een paar stappen komen voorbij in de vorm van tijdelijke PS5 exclusieve ttitels Deathloop en Ghostwire Tokyo, maar er zou nog veel meer op komst zijn. Zo zal Marvel's Avengers een exclusief karakter voor PS5 krijgen. Spider-Man zal alleen in de PlayStation versie van de game te spelen zijn.

Sony wil blockbusters (tijdelijk) PlayStation exclusive maken

Een nieuw gerucht dat in sterkte toeneemt is dat Sony volop bezig is om te zorgen dat de volgende blockbuster van Square Enix (tijdelijk) exclusief naar de PlayStation komt. Die blockbuster is Final Fantasy XVI die volgens het gerucht ook nog eens dichterbij is dan eerder gedacht werd. Insider Navtra meldt namelijk dat er snel een reveal volgt rondom de game.
Navtra heeft al eerder correcte voorspellingen gedaan rondom PlayStation reveals. Zo onthulde de insider een aantal van de onthullingen van de PS5 Reveal voor de stream en was hij de eerste die meldde dat Avengers PlayStation exclusieve content zou krijgen. Over Final Fantasy meldde Navtra dat hij 'geen idee heeft waarom de titel nog niet als exclusive onthuld is', maar dat het snel zal volgen. De Final Fantasy XVI reveal zou zelfs wel eens tijdens de State of Play van 6 augustus kunnen zijn, waarin Sony inzet op updates rondom PS4 games.

Populair Nieuws