Sony wil PS5 speelbaar maken in elektrische auto's

News
dinsdag, 22 november 2022 om 14:30
ps5 liggendf1653392944
Sony is een samenwerking aangegaan met Honda om de PS5 consoles bruikbaar te maken in elektrische auto's. Hiermee willen de bedrijven de concurrentie aangegaan met Tesla.
In september is Sony Honda Mobility opgericht. Aan Fincial Times heeft het bedrijf laten weten dat ze elektrische auto's willen ontwikkelen met een 'premium entertainment ervaring'. Dit houdt in dat het bouwen van de auto's gefocust is op het integreren van muziek, films en games. Ze willen dus onder andere ook het PS5 platform in de auto's verwerken. Het is dan ook de bedoeling om uiteindelijk zelfrijdende auto's te maken. Zo kunnen bestuurders van de auto op plekken waar je niet al te erg hoeft op te letten, gebruik maken van het entertainment systeem van Sony.
Tesla heeft al een systeem waarmee je tijdens het rijden kunt gamen. Zo is het bedrijf druk bezig om het platform Steam bruikbaar te maken in de auto's en zijn games als The Witcher 3 daar al te spelen. President van Sony Honda Mobility, Izumi Kawanishi, zegt dat zij goed kunnen concurreren tegen Tesla. De Sony producten, zoals dus de PS5 zijn al populair onder gebruikers en dat is dus de kracht van Sony Honda Mobility.

Wanneer komt de eerste auto van Sony en Honda?

Sony Honda Mobility wilt hun eerste auto in 2025 uitbrengen. Dit zal nog niet de perfecte entertainment auto zijn om PS5 games op te spelen. Het bedrijf zegt namelijk dat ze uiteindelijk hun auto's zelfrijdend willen maken, dit zal bij hun eerste auto dan nog niet helemaal perfect werken.

Populair Nieuws