Dit is wanneer Ubisoft games terugkomen naar Steam

News
dinsdag, 22 november 2022 om 16:00
valhallaf1645461808
Ubisoft heeft bekend gemaakt wanneer ze een aantal van hun games op Steam zullen uitbrengen. In de afgelopen drie jaar waren de games van de uitgever op pc, exclusief te spelen via Epic Games en Ubisoft connect.
Ubisoft brengt op 6 december een deel van hun recent uitgekomen games uit op Steam. Assassin’s Creed Valhalla, Anno 1800 en Roller Champions zullen dan voor het eerst speelbaar zijn op het platform. De release van deze games op Steam komt dan ook tegelijkertijd met de laatste content update van Assassin's Creed Valhalla.

Waarom waren Ubisoft games niet op Steam?

Ubisoft brengt al sinds 2019 geen games meer uit op Steam. Het bestuur van de uitgever vond dat ontwikkelaars te weinig geld kregen voor hun games op het platform. Op Steam neemt Valve namelijk 30 procent per verkochte game. De Epic Games store begon in 2018 en nam maar 12 procent. Ubisoft vond dit veel aantrekkelijker en koos er daarom voor om de games alleen nog maar op Epic Games en hun eigen platform uit te brengen op PC. Games als Assassin's Creed Valhalla, The Division 2 en Roller Champions zijn hierdoor nooit op Steam verschenen.
Ubisoft heeft aan The Verge laten weten waarom ze ervoor gekozen hebben om deze games naar Steam te brengen. Tegen de website zei het bedrijf dat ze constant uitzoeken hoe ze de games naar zoveel mogelijk spelers kunnen brengen, zonder dat dit ten kosten gaat van het aantal spelers op Ubisoft Connect. Ze verwachten dus dat als ze games op Steam uitbrengen, een groot deel van hun spelers nog steeds op Ubisoft Connect zullen spelen.

Populair Nieuws