Sony wil relatie met indie-ontwikkelaars herstellen

News
woensdag, 15 december 2021 om 14:30
kena bridge of spiritsf1632828815
Sony is druk bezig met het herstellen van haar relaties met haar indie-ontwikkelaars. In Sony’s Global Partner Survey 2021, staan drie punten over hoe ze dit gaan doen.
Sony’s relatie met haar indie-partners zijn de afgelopen maanden een beetje wisselvallig geweest. Eerst was er verwarring over de sluiting van de PlayStation Vita Store, waarbij een gebrek aan communicatie ervoor zorgde dat verschillende Vita-games al uit de digitale winkel werden gehaald. Andere partners klaagden in juli op Twitter over het kortingsbeleid van de PlayStation Store, wat ook weer een probleem was vanwege de slechte communicatie. Sony gaf destijds geen publiek commentaar op deze klachten, maar nu lijkt het er toch op dat Sony actie aan het ondernemen is.
Volgens de resultaten van Sony’s Global Partner Survey 2021, verkregen door IGN, heeft Sony drie verbeterpunten benoemd in poging om de relatie met hun indie-partners te verbeteren.
Zo wil Sony ‘de complexiteit verminderen’, hiermee wil Sony de communicatiekanalen verbeteren, om duidelijker te maken welke uitgevers zich zorgen zouden moeten maken over bepaalde zaken. Verder wil Sony dat er voldoende details over de activiteiten worden doorgegeven aan partners, zodat daar beslissingen over gemaakt kunnen worden.
Daarnaast belooft Sony al haar actieve uitgevers- en ontwikkelingspartners toegang te geven tot betere analyses van de gameverkoop, promotie en de betrokkenheid te verbeteren. Als laatst zegt Sony dat het haar toolset zal moderniseren en documentatie, ticketsystemen en klantenservice-inspanningen voor problemen met partners zal verbeteren.

Sony druk bezig met de verbeteringen

Het lijkt erop dat Sony al een begin aan het maken is met een aantal van deze verbeteringen. Zo vertelde David Logan, CEO van Akupara Games dat 'het duidelijk is dat de accountmanagers bij Sony al heel lang hard hebben gewerkt om veel van de ideeën door te drukken die de indie-ontwikkelaars hebben aangegeven'.

Populair Nieuws