Sony blijft toch PSP games verkopen op PS3 en PS Vita

News
dinsdag, 06 juli 2021 om 9:00
2021 07 05 playstation gadgetsf1625507084
Enkele maanden geleden kondigde Sony aan dat de online winkels voor PS3 en PS Vita gingen sluiten, maar uiteindelijk werd die beslissing teruggedraaid. Alleen de verkoop van PSP-games zou stoppen. Maar nu blijkt dat ook dat niet gaat gebeuren: Sony blijft PSP-games verkopen voor de PS3 en PS Vita.
Eerder dit jaar incasseerde Sony veel kritiek van gamers toen het bedrijf aankondigde de PlayStation Store voor PS3 en PS Vita te sluiten. Uiteindelijk werd in april aangekondigd dat dat besluit werd teruggedraaid. Daarbij werd wel gemeld dat de verkoop van PSP-software per 2 juli 2021 zou stoppen. Toch blijkt dat nu niet het geval te zijn.
Op een 'belangrijke mededelingen'-pagina van PlayStation UK is een update geplaatst. Hierin staat dat hoewel mensen niet naar PSP-games kunnen zoeken en geen PSP-content kunnen kopen via in-game stores, ze alsnog de games kunnen kopen en downloaden die beschikbaar zijn op de PS3 en PS Vita-winkels. PlayStation UK heeft tegenover Kotaku bevestigd dat die informatie klopt. PSP-games die beschikbaar zijn in de PS3 en PS Vita-winkels kun je blijven kopen. Alleen op de PSP zelf kunnen de games niet meer gekocht worden.

PSP games kunnen gespeeld blijven worden

Toen in maart werd aangekondigd dat de PS3 en PS Vita-winkels gesloten zouden worden, leek het erop dat we afscheid moesten nemen van een hoop digital-only games voor deze systemen. Liefhebbers van deze games kunnen opgelucht ademhalen, want alle titels, inclusief PSP-games, die bij deze sluitingen verloren zouden zijn gegaan blijven beschikbaar.
De PSP, voluit PlayStation Portable, was Sony’s eerste handheld systeem. Het was een populair apparaat waar honderden diverse games op kan verschenen. De PS Vita was de opvolger van de handheld, maar was een stuk minder succesvol was dan de PSP. Wellicht dat daar met terugwerkende kracht verandering in komt nu het één van de weinige manieren is om de games uit PSP-bibliotheek aan te schaffen.