Sony wil PlayStation ‘de beste plek om te spelen’ maken

News
zaterdag, 04 maart 2023 om 13:30
playstation 5 thumbf1624433855
Sony heeft genoeg first-party exclusives om de Playstation 5 aantrekkelijk te maken voor gamers, maar nu wil het bedrijf ervoor zorgen dat de console sowieso ‘de beste plek om te spelen’ wordt.
Hoofd van third-party portfolio en acquisitions Shawne Benson besprak met GamesIndustry.biz haar nieuwe strategie voor third-party games. In plaats van exclusiviteit wil ze ervoor zorgen dat de PlayStation versie van third-party games zoveel mogelijk eruit springt. Daarbij wil ze vooral kijken naar wat voor soort technologieën third-party ontwikkelaars zouden kunnen gebruiken voor de PS5.

Sony gaat third-party ontwikkelaars helpen

Volgens Benson betaalt Sony bijvoorbeeld niet specifiek voor het gebruik van DualSense-functies, maar als het team gelooft dat ‘het een goed PlayStation-verhaal is’, dan zouden ze werken aan een partnerschap dat marketing- of ontwikkelingsondersteuning zou kunnen omvatten. Ook wil ze zoveel mogelijk ontwikkelaars helpen om hun game voor de PlayStation VR2 uit te brengen, bijvoorbeeld in de vorm van een financiële bijdrage, hulp met marketing of simpelweg het uitgeven van een game.
Indie games worden overigens niet vergeten. Benson benadrukt het belang van de kleinere ontwikkelaars voor de game. ‘’Ze zijn het levensbloed van ons platform,’’ aldus Benson. Indie games zijn volgens haar zeker een prioriteit voor Sony.