Sony wil de emoties van gamers gaan monitoren

News
donderdag, 13 april 2023 om 15:30
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Tijdens het gamen kunnen de emoties soms hoog oplopen. Daarom wil Sony dat voortaan gaan monitoren, zo blijkt uit een nieuw patent.
Sony is al langere tijd bezig om meer dingen te beïnvloeden tijdens het spelen van games, dan alleen datgene wat er op het scherm wordt afgespeeld. Zo heeft het bedrijf met de PlayStation 5 en bijbehorende accessoires al meerdere stappen gezet. De combinatie van haptic feedback, adaptive triggers en 3D audio moet je echt verplaatsen in de wereld van de game.
Nu blijkt dat Sony ook invloed wil uitoefenen op de emoties van spelers, zo blijkt uit een nieuw patent genaamd ‘Emotion detection & moderation based on voice inputs’ (via Gamesual). Door middel van een nieuw systeem wil Sony de emoties monitoren, op basis van de stem van de speler.
Het systeem moet er bovendien voor zorgen dat de game wordt aangepast op basis van de stemming. Is een speler bijvoorbeeld gefrustreerd tijdens een puzzel, dan kan er bijvoorbeeld een hint gegeven worden. Volgens het patent moet de gameplay aangepast worden om ‘negatieve emoties die invloed hebben op de mentale gezondheid’ te voorkomen.
Het systeem moet ook emotionele profielen opslaan, die gelinkt worden aan bepaalde regels. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat tijdens een potje multiplayer de communicatie van een speler wordt aangepast, als het systeem ziet dat de speler in kwestie boos is.

Patent voor een vreemde controller

Het is niet het enige opmerkelijke patent dat Sony recent heeft aangevraagd. Er is namelijk ook een patent opgedoken voor een controller die de temperatuur kan aanpassen. Zit je bijvoorbeeld in een warme locatie, dan kan de controller warmer worden. Of juist weer koud als je je ergens op Antarctica bevindt.

Populair Nieuws