Sony vraagt patent aan om banaan als PS5 controller te gebruiken

News
woensdag, 03 maart 2021 om 16:45
ps5 playstation 5 dualsensef1614784996
Patenten kunnen vreemde dingen bevatten en soms ook producten die we nooit te zien gaan krijgen. Wat Sony nu alleen heeft aangevraagd als patent voor een PS5 controller slaat alles.
Sony heeft een nieuw patent aangevraagd op het gebruik van willekeurige voorwerpen als PlayStation controller, zoals bijvoorbeeld een banaan. Het patent gaat om een systeem dat een voorwerpdetector heeft en een voorwerphoudingsdetector. Het systeem heeft geen speciale stickers, bedrading of andere uitsteeksels nodig om de locatie en knoppen door te geven. Sony geeft zelf het voorbeeld van een banaan.
Het nieuwe systeem zou de vorm van de banaan visueel moeten herkennen via kunstmatige intelligentie. Door dit te doen zou het voorwerp signalen door kunnen geven aan een game, waardoor je inderdaad met een banaan zou kunnen spelen. Al kan je muur wel enige vlekken krijgen als je een potje FIFA 21 verliest.
sonycontroller patentf1614784757

Andere objecten als PS5 controller

Nou hoef je natuurlijk niet perse een stuk fruit te gebruiken als controller, het zou elk ander niet-elektronisch voorwerp kunnen zijn. Het hoeft niet eens duur te zijn, want het kan elk product of voorwerp zijn die je in huis hebt liggen. Tuurlijk dienen bedrijven regelmatig patenten in die waarschijnlijk nooit op de markt zullen komen, zo had Nintendo ooit een patent voor Joy-Con met een schuine bovenkant.
De vraag is dan vooral of Sony dit ook werkelijk wil gaan doen. Als je namelijk werkelijk controllers zou kunnen vervangen met een banaan, waarom zou je dan nog een compleet nieuwe PS5 DualSense controller kopen? Het is in elk geval wel een komisch idee dat dit wellicht zou kunnen, maar laten we eerst afwachten wat Sony van plan is om ermee te doen.