Nintendo vraagt patent aan op nieuw Joy-Con ontwerp

  Een nieuw patent is aangevraagd voor de bekende Joy-Cons. Het is nog onduidelijk wat het doel precies wordt van deze Joy-Cons. In dit nieuwe Joy-Con ontwerp is te zien dat de bovenkant van de controller iets van de speler af kan worden geduwd. Dit zou zorgen voor een ergonomische verbetering.

  Er lijkt een tweede ontwerp te zijn met een schuine onderkant van de controller, wat ook moet zorgen voor extra grip. De Joy-Con behoudt een rechte rail, zodat deze nog steeds aan een standaard Nintendo Switch kan worden bevestigd. Aangezien de behuizing van het dock niet voorbij de breedte van het scherm komt, is dat geen probleem voor een controller die schuin kan staan.

  Verder in de patentaanvraag zien we dat het een bewegend scharnier is, dus kan de controller waarschijnlijk ook als standaard Joy-Con gebruikt gaan worden. Waarschijnlijk is dit zodat je nog steeds met vrienden kan spelen. Dat wordt namelijk iets lastiger wanneer er een verbuiging in de controller zit. Of wanneer je natuurlijk simpelweg de normale houding wil gebruiken.

  Joy-Con Patent

  Wat betekent dit nieuwe Joy-Con ontwerp?

  De aanvraag betekent nog niet veel. Het is alleen nog maar een patent, dus het is nog niet zeker of we deze controller ooit te zien krijgen. Waarschijnlijk zal het ook niet de standaard Joy-Cons vervangen en alleen een toevoeging zijn bovenop de huidige Joy-Cons.

  Ook is het niet zeker of spelers functies gaan verliezen met dit ontwerp. Bij de controllers van de Switch Lite zagen we al dat de HD rumble eruit is gehaald, evenals de Infrarood-functie. Maar aan de andere kant kunnen dit ook misschien de controllers worden voor de mysterieuze Switch Pro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.